Održano 3. Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola VPŽ

U Čačincima je održano III. Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije u školskoj godini 2015./2016., u trajanju od 6 sati. U uvodnom dijelu, voditelj vijeća Josip Strija potaknuo je prisutne knjižničare na kratku raspravu o kurikularnim reformama koje su u tijeku u stručnoj i javnoj raspravi te pozvao sve kolege neka obavezno napišu svoje mišljenje na mrežnim stranicama Cjelovite kurikularne reforme, a vezano za kurikul koji se tiče školskih knjižničara. Nadalje je Silvija Perić izvijestila o novinama koje dolaze iz Matične službe, a ujedno je održala i zanimljivo predavanje „Čitateljski klubovi – osvrt na CSSU radionicu…“

S obzirom da se nedavno održala 28. proljetna škola školskih knjižničara u Zadru, knjižničari koji su nazočili tome, izvijestili su ostale što se ondje događalo, koji su zaključci i promjene u knjižničarstvu općenito. Kratko izvješće pripremila je Melita Schmitz.

Stručno je izlaganje održala Svjetlana Dupan, prof. i dipl.knjiž.mentor, pod nazivom „Razvoj tolerancije i svijesti o ljudskim pravima kroz položaj i ulogu žene u različitim dijelovima svijeta“. Ovime je nastojala prikazati radionicu koju je održala sa svojim učenicima.

Voditelj Josip Strija održao je radionicu pod nazivom „E-knjiga u Hrvatskoj ili kako trčati s utegom od 25 kilograma“. Radionicom se željelo pokazati kako pristupiti učenicima odnosno prikazati metode održavanja nastavnog sata.

Nakon toga su uslijedili primjeri dobre prakse gdje je Marijana Pađen Jurišić prikazala kako se u njihovoj školi obilježio Međunarodni dan tolerancije te je Marija Blažević  prikazala na koje su sve načine i kojim metodama učenici i učitelji, kroz sve nastavne predmete, sudjelovali u školskom projektu „A, što je Matoš nego Hrvatska“.

Domaćin ovog susreta bila je Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, a skup se održao u prostoru Općinske vijećnice. (www.icv.hr; mb)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content