Izložba Anne Frank-povijest za sadašnjost od 2. do 12. svibnja

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina će od 2. do 12. svibnja biti domaćin putujuće izložbe Anne Frank – povijest za sadašnjost. Riječ je o tridesetak izložbenih panela koji donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu. Izložba je ostvarena u sklopu projekta Povijest za svijest, a organizatori su Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES)i Kuća Anne Frank iz Amsterdama.

Izložba je već obišla četrdesetak zemalja, a u Hrvatskoj je već bila u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Čakovcu, Daruvaru, Bjelovaru, Vrgorcu, Zadru, Puli, Labinu, Opatiji, Slavonskom Brodu, Krku, Koprivnici i Varaždinu. U Hrvatsku je dovedena u sklopu projekta „Povijest za svijest“ koji je financirala Europska unija. Izložba trenutno nastavlja putovati po Hrvatskoj, a sljedeće joj je odredište OŠ Josipa Kozarca Slatina.

Izložba Anne Frank – povijest za sadašnjost besplatna je i otvorena za javnost: od 02. do 12. svibnja 2016. u prostorima OŠ Josipa Kozarca Slatina, N. Š. Zrinskog 2, gdje će se održavati i organizirani grupni posjeti za srednje i osnovne škole.

Otvaranje izložbe će biti u ponedjeljak, 2. svibnja, u 18 sati u auli škole. Izložbu možete razgledati svakoga dana uz prethodnu najavu.

(www.os-jkozarca-slatina.skole.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content