Knjižničarki Ljerki Medved iz OŠ Voćin dodijeljena nagrada „Višnja Šeta“ za životno djelo

U Zadru je za vrijeme trajanja 28. proljetne škole školskih knjižničara Republike Hrvatske Hrvatska udruga školskih knjižničara dodijelila nagrade najboljim knjižničarkama i knjižničarima prema prijavama za ovu kalendarsku godinu.
Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije je na 2. županijskom stručnom vijeću u školskoj godini 2015./2016. donijelo odluku o kandidiranju kolegice Ljerke Medved, školske knjižničarke u Osnovnoj školi Voćin, za nagradu „Višnja Šeta“, nagradu strukovne udruge školskih knjižničara u Republici Hrvatskoj.
Rad kolegice Ljerke prepoznat je i cijenjen i kao takav predstavlja pravi i najvažniji kriterij za dodjelu Nagrade.

U svojem dosadašnjem radu kolegica Medved se oslanjala na inovativne metode, napredak školskoga knjižničarstva pokrenut vlastitim snagama i stalnu edukaciju u procesu napredovanja i otvaranja novih mogućnosti mladim kolegama kroz mentorski rad.
Posebno se istaknula u radu Županijskoga vijeća školskih knjižničara, donoseći novine i stvarajući poticajnu klimu u radu i usavršavanju kolega te vođenjem istog ostvarila zavidne rezultate tijekom punih četrnaest godina. Naučene menadžerske sposobnosti koje je stekla ravnajući školom i ovdje su bile primijenjene i prepoznate.

Brojnim je aktivnostima svoju školsku knjižnicu učinila središtem, suvremenim susretištem ideja i znanja te ju višestruko afirmirala kao informacijsko, kulturno i odgojno središte ne samo škole, već i mjesta u kojemu živi.

Svoj višegodišnji rad na zagovaranju i razvijanju školskoga knjižničarstva popunila je brojnim izlaganjima na svim razinama – onoj školskoj, županijskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provođenjem brojnih projekata, u praksi pokazala primjenu mnogih otvorenih mogućnosti te ostvarila ciljeve modernih metodičkih pogleda. Stalnim stručnim usavršavanjem osobno je napredovala, a time i omogućila napredak članova svojega županijskog stručnog vijeća i ostalih vijeća s kojima je surađivala.
Osim stručnim, bavi se i humanitarnim radom po kojemu je prepoznata u svojoj sredini.

Cijenjena od svojih suradnika u školi, kolega s kojima dijeli struku te ostalih školskih knjižničara u Republici Hrvatskoj, članovi Županijskoga stručnog vijeća školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije vjeruju da je kolegica Ljerka Medved izvrstan kandidat za nagradu „Višnja Šeta“ i to za nagradu za životno djelo te su predložili da joj se nagrada dodijeli 2016. godine.

Na prijedlog članova ŽSV-a školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije, ovogodišnja četveročlana komisija u sastavu dr. sc. Korina Udina, dr. sc. Jasna Milički, Irja Jerković i Danica Pelko, dodijelila je Ljerki Medved nagradu za životno djelo, jedno od većih priznanja kojega školski knjižničari u Republici Hrvatskoj mogu dobiti, „za dugogodišnji predani rad u školskom knjižničarstvu i doprinos knjižničarskoj profesiji“.

(www.icv.hr; J. Strija)

13023735_10207437187982882_2057882156_n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content