Info dan Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je informativna radionica s ciljem informiranja potencijalnih korisnika o svim aspektima pripreme projektnih prijedloga u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A. Radionicu je otvorila obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak.

Informativna radionica je naišla na velik odaziv razvojnih agencija te potpornih i obrazovnih institucija, a s aspektima pripreme projektnih prijedloga prisutne su upoznali voditelj Zajedničkog tehničkog tajništva Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska Marton Szucs te programski komunikacijski menadžer Tvrtko Čelan.

Osim informativne radionice, održan je i Forum za traženje projektnih partnera, uz sudjelovanje organizacija s obje strane granice.

Prvi poziv Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A je otvoren do 31.svibnja 2016.
Stopa sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi do maksimalno 85%, dok preostalih 15% trebaju osigurati projektni partneri iz vlastitih izvora.

Novi Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. otvara i nove mogućnosti, a usmjeren je u prvom redu jačanju gospodarskih veza između Hrvatske i Mađarske te održivom korištenju prirodnih i kulturnih dobara. Ukupan budžet iznosi 73.900.027 eura, a od toga je ukupan doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj 60.824.406 eura.

Virovitičko-podravska županija u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te ostalim korisnicima, priprema za ovaj natječaj preko dvadeset projekata iz svih mjera dostupnih u okviru ovoga natječaja.

(www.icv.hr, mb, foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content