Održana godišnja izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine

U ponedjeljak, 4. travnja, u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina održana je redovna godišnja izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Slatine. Skupštinom je predsjedao predsjednik VZG Slatine Kruno Fabijanac.  Nakon izbora radnih tijela Skupštine podnesena su izvješća o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva te financijsko i izvješće nadzornog odbora.

U izvješću o radu u 2015. godini predsjednik Fabijanac naveo je da  se sastav Zajednice nije mijenjao u odnosu na prijašnje godine, odnosno Zajednica broji sedam Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina.  U 2015. godini veći dio financijskih sredstava usmjeren je  za nabavu vatrogasne opreme, a od važnijih aktivnosti naglasio je organiziranje je i provedbu obuke za zvanje vatrogasac  i vatrogasac I klase, adaptaciju i dogradnju vatrogasnih domova i garaža, organiziranje i provođenje posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2015. godini i upućivanje vatrogasaca na priobalje preko Vatrogasne zajednice Županiji.

U 2015. godini Vatrogasna zajednica grada Slatine organizirala je Gradsko vatrogasno natjecanje u Sladojevcima na kojem je sudjelovalo 24 desetine iz svih DVD-a članova Zajednice. Također je održano i Županijsko natjecanje „A“ i „B“ desetine  te Županijsko vatrogasno natjecanje  „pomlatka“ i „mladeži“ na kojima je zajedno sudjelovalo 80 desetina sa područja cijele županije.

Na području operativnog pokrivanja vatrogasci su intervencijski djelovali 173 puta, od čega su bila 42 požara, 50 tehničkih intervencija i 81 ostalih intervencija. U odnosu na godinu ranije broj tehničkih intervencija je smanjen za 108 intervencija dok je broj požara povećan za šest.

Sva izvješća i financijski plan za 2016. godinu su prihvaćeni jednoglasno.(www.icv.hr, mt, foto:Marko T.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content