Održana predavanja na temu “Siguran lov”

U ponedjeljak 28. ožujka i subotu 9. travnja, policijski službenik za prevenciju PU virovitičko-podravske, Dražen Huzjak, održao je predavanje na temu „Siguran lov“ u prostoriji Doma u Bušetini, tj. Lovačkoj udruzi „Fazan“ Špišić Bukovica, odnosno Doma u lovačkoj udruzi „Fazan“ iz Starog Gradca. Na predavanjima je uz rukovodstvo navedenih udruga, bilo nazočno oko 90 lovaca, koji su pomno pratili izlaganje spomenutog predavača.

Nositelji ovog preventivnog projekta su MUP, Ravnateljstvo policije i Hrvatski lovački savez, a provoditelji su Policijska uprava Virovitičko-podravska – Ured načelnika, Služba krim. Policije, Služba zajedničkih i upravnih poslova, Policijske postaje Virovitica, Slatina, Pitomača i Orahovica, PGP T. Polje i Lovački savez Virovitičko-podravske županije i Lovačke udruge sa područja VPŽ.

OSTALI PARTNERI
Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice gradova Virovitica, Slatina i Orahovica, Odgovorne osobe Parka prirode Papuk, tijela jedinica lokalne samouprave (gradska Vijeća za prevenciju kriminaliteta), mediji.

Cilj projekta je podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

SPECIFIČNI CILJEVI OVOG PROJEKTA
– Podići razinu znanja o rukovanju vatrenim oružjem i pravilima ponašanja osoba uključenih u lov, te na taj način utjecati na podizanje razine sigurnosti u lovištima na području Virovitičko-podravske županije.
– Smanjenje broja kaznenih djela „Protuzakoniti lov i ribolov“ iz čl. 204 KZ-a ispod petogodišnjeg prosjeka ( manje od 16 kaznenih djela godišnje),
– Podići razinu znanja o kaznenim djelima protiv okoliša, te zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, kod osoba iz ciljane skupine
– Podići razinu znanja o zakonskim propisima iz domene lovstva, kroz provedbu dopunskog stručnog usavršavanja (DSU) policijskih službenika iz navedene ciljane skupine.

OPĆI CILJEVI PROJEKTA
podizanje razine sigurnosti u lovištima na području Virovitičko-podravske županije,
podizanje razine svijesti o dozvoljenom i nedozvoljenom/zabranjenom ponašanju u lovu,
senzibiliziranje osoba uključenih u lov o pravilima ponašanja u lovu, senzibiliziranje lovaca i policijskih službenika o kaznenim djelima protiv okoliša.

CILJANE SKUPINE
lovci – članovi Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije, svi sudionici lova, posjetitelji raznih manifestacija u organizaciji Lovačkog saveza, javnost u cjelini.

Iako su na području PU virovitičko-podravske u proteklih pet godina, evidentirana dva ozljeđivanja lovca prilikom lova, što zasigurno nije veliko broj, tijekom ove lovne godine, partneri u provođenju ovog projekta će obilaskom lovačkih udruga i kroz predavanja, edukativno djelovati na svijest lovaca, te tako pridonijeti da se sigurnost lova podigne na još višu razinu.

(PU VPŽ)

no images were found

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content