Orahovačka Vatrogasna zajednica ima 62 operativna vatrogasca

Vatrogasna zajednica ”Orahovica” održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu na kojoj je prezentiran rad kako same Zajednice tako i svih društava koji joj pripadaju. Predsjednik VZ Orahovica Petar Čačinović u svom je kratkom obraćanju naglasio kako zajednica radi izuzetno dobro predvođena vodećim, društvo DVD Orahovica. Detaljniji izvještaj o radu Zajednice podnio je zapovjednik iste, Robert Orina:

– Zajednica je organizirala niz sadržaja kako bi pokušala popularizirati vatrogastvo u prvom redu među djecom i mladima. U proteklom razdoblju organizirali smo 2. Dječje vatrogasne igre, 6. Memorijalni vatrogasni turnir ”Damir Hornung” koji je prošle godine po prvi puta nakon pet godina nogometa, napravljen u obliku natjecanja u operativnim vatrogasnim vježbama, potom smo odradili niz vatrogasnih vježbi i prikaza vatrogasnih intervencija te organizirali veliku vježbu iznenađenja kako bi ispitali brzinu, spremnost i vještine naših vatrogasaca s područja zajednice. Zajednica danas broji ukupno 62 operativna vatrogasca koji su u svakom trenutku spremni izaći na intervenciju.- rekao je između ostalog Orina.

Nakon ostalih izvješća, Zajednica je zahvalnicom nagradila tajnika Darka Šrameka za izniman trud u administracijskom dijelu posla, posebno kod usklađivanja dokumentacije svih društava s novim zakonima o udrugama i financiranju. Na kraju Skupštine rad Zajednice pozdravili su predstavnici zajednica prijatelja iz Našica, Valpova i Crnca te potom dopredsjednik VZ VPŽ Dragan Medvedović i orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji se izrazito pohvalno izrazio o radu ove zajednice posebno istaknuvši sjajnu suradnju s Gradom Orahovicom. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content