Orahovački osnovci Dan škole obilježavaju stogodišnjicom “Priča iz davnine”

Osnovna škola ”Ivana Brlić-Mažuranić” Orahovica od 25. do 29. travnja različitim aktivnostima i školskim projektima obilježava Dan škole. Svi manji projekti i sam Dan škole objedinjeni su velikim školskim projektom ”Priče iz davnine 1916.-2016.”, dakle proslavom 100. rođendana jednog od najvećih djela hrvatske književnosti koje potpisuje hrvatski Andressen – Ivana Brlić-Mažuranić. Prvi dio projekta odrađen je kroz kreativnu radionicu ”Šuma Striborova” u sklopu koje su učenici nižih razreda zajedno sa korisnicima Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica, rukama na hamer-papiru oslikavali likove i motive iz popularnih Priča iz Davnine. Svi učenici od 1. do 4. razreda uključili su seu oslikavanje, a dio radova će biti izložen na završnom projektu i proslavi dana škole 29. travnja, dok će jedan dio biti poklonjen Jaglacu:

Ovaj početak projekta je bio odličan. Djeca su uživala slikajući rukama, a posebno ih je motivirao zajednički rad s korisnicima Jaglaca gdje su mogli uvidjeti da su svi ljudi na svijetu jednaki bez obzira na sve. Hvala svim učiteljicama, ravnateljici i pedagoginji koje su se također uključile u slikanje i zapravo je ovo bilo jedno predivno druženje. – rekla je voditeljica ove radionice, učiteljica razredne nastave Silvana Lešić.

Projekt će biti nastavljen sportskim susretima pod nazivom ”Zvončići i Tintilinići” u kojima će se ogledati učenici orahovačke i mađarske osnovne škole ”Kitaibel Pal” iz Harkanya.

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content