Pitomački srednjoškolci ostvarili izvrstan rezultat na 37. državnom natjecanju Gastro 2016.

Na 37. državnom natjecanju ugostiteljskih srednjih škola Gastro 2016. u Makarskoj učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače zauzeli su drugo i treće mjesto. Valentino Špiranec pod vodstvom mentora Davora Skendera osvojio je treće mjesto u disciplini priprema hladnog izloška, a Luka Barčan pod vodstvom mentora Darka Mihokovića u disciplini priprema kratkih i dugih barskih mješavina osvojio je drugo mjesto. U Hrvatskoj čak 17 tisuća učenika pohađa ugostiteljsko-turističke škole, na državno natjecanje Gastro 2016. stiglo je 96 najboljih, a naši učenici su sa svojim mentorima zauzeli drugo i treće mjesto.

Fantastični rezultati pitomačkih srednjoškolaca odraz su kvalitetnog i dobrog rada s učenicima, jer se upravo ovakvim izlaznim indikatorima može izmjeriti kvaliteta odgoja i obrazovanja u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca, koja osim znanja i vještina obuhvaća stavove učenika i njihovu pripremu za budućnost.

Domaćin državnog natjecanja Gastro 2016. bila je Srednja strukovna škola Makarska, a organizator je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. I domaćin i organizator potrudili su se da Gastro bude puno više od natjecanja, događaj koji će svojim programom privući osnovne škole, gospodarstvenike, sve koji mogu nešto ponuditi ili žele naučiti. Šira publika je natjecanje mogla pratiti uživo putem izravnog Carnet streaminga. Otvaranje Gastra pozdravili su Momir Karin, pomoćnik ministra obrazovanja, Mile Živčić, ravnatelj Agencije, te Olivera Sheibal, pomoćnica ministra turizma.

 

(www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content