Poziv na akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu u Virovitici

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Virovitica pokrenulo je u siječnju aktivnosti na otvaranju prve Socijalne samoposluge u Virovitici. Socijalna samoposluga „Djelo ljubavi“ otvorit će vrata u Pejačevićevoj 4 za korisnike zajamčene minimalne novčane naknade – obitelji s troje i više djece te za samohrane roditelje koji imaju prebivalište na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. Broj korisnika kao i podijeljenih paketa izravno će ovisiti o prikupljenim donacijama.
Tijekom veljače i ožujka Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica uspjelo je ostvariti sve osnovne preduvjete za rad Socijalne samoposluge – uređen je prostor, pribavljene su sve propisane dozvole za rad, instaliran je program za praćenje ulaza i izlaza robe. Prve namirnice već su stigle u Socijalnu samoposlugu. Tvornica šećera Viro Virovitica donirala je 1000 kg šećera, a Tvornica ulja Čepin donirala je 100 l ulja. Važan način prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za rad Socijalne
samoposluge su i organizirane akcije ispred trgovačkih centara od strane volontera. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u ponedjeljak 11. travnja imaju svoju prvu akciju prikupljanja donacija ispred trgovačkog centra Kaufland, a 16. travnja akcija će se organizirati ispred trgovačkog centra Super Konzum. Do otvaranja Socijalne samoposluge u Pejačevićevoj 4, donacije u hrani i higijenskim potrepštinama za početak rada Socijalne samoposluge mogu se svakodnevno predati od 7 do 15 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, Masarykova 6.
Gađani Virovitice vrlo su važan segment osiguranja održivosti Socijalne samoposluge te se pozivaju na aktivno uključenje u projekt Socijalne samoposluge “Djelo ljubavi”. Kako bi se pomoglo najugroženijim obiteljima, u doniranje robe mogu se uključiti i sve pravne osobe, udruge, političke stranke, obrtnici i OPG.

(ck-gdck-virovitica.eu)

Crveni križ 037 (Small) Crveni križ 043 (Small) Crveni križ 017 (Small) Crveni križ 005 (Small) Crveni križ 022 (Small)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content