Priveden je kraju projekt “Moj pametan izbor”

U Osnovnoj školi „Mladost“ Jakšić održana je u utorak, 19. travnja, završna konferencija projekta „Moj pametan izbor“ čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu grant sheme Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II. Ukupna vrijednost projekta je 109.909,87 eura, od čega EU sudjeluje sa 78.65%. Ostatak iznosa je bio doprinos nositelja HZZ PU Požega i partnera: HZZ PU Virovitica te OŠ „Mladost“ Jakšić i OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje.

Projekt je trajao 15 mjeseci tijekom kojih je u kurikulum partnerskih škola integriran sadržaj profesionalnog usmjeravanja. Takav kurikulum će mladim osobama omogućiti da izbor srednje škole temelje na planu profesionalnog razvoja kojim se usklađuju njihove kompetencije i interesi s dostupnim poslovima te ih tako dovode do boljih prilika za zapošljavanje.

Prisutnima su ukratko predstavljeni rezultati projekta koji uključuju i izrađene dvije publikacije: „Profesionalni razvoj u osnovnoj školi – Priručnik za učitelje i stručne suradnike“ i „Radni materijali za učenike 7. i 8. razreda“. Obje publikacije će biti dostupne na mrežnim stranicama partnerskih škola i HZZ-a.

Iz Virovitičko-podravske županije završnoj konferenciji su prisustvovali ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje Saša Topić, predstojnik HZZ Područnog ureda Virovitica Ivan Baborski te voditeljica Centra za profesionalni razvoj pri OŠ I.G.K. Gornje Bazje Dragana Prendl.

(HZZ – Područni ured Požega; foto: Vjeran Blašković)

fotka133219fotka139870fotka139876fotka139872 fotka139873 fotka139875

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content