Projekt Gastroposao.eu uspješno je priveden kraju

Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine “Gastronomadi” uspješno je završila projekt Gastroposao.eu u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II, Europski socijalni fond, u iznosu od 178.938,29 eura. Iznos bespovratne pomoći financiran od Europske unije iznosi gotovo 170.000,00 eura, odnosno 95 posto ukupnog iznosa. Projekt se provodio u suradnji s Virovitičko-podravkom županijom odnosno područnim uredom HZZ-a i VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Završna konferencija projekta održana je u četvrtak, 21. travnja, u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Uz predstavnike nositelja i partnera na projektu, konferenciji su prisustvovali pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, diretkorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković, predsjednik Gastronomada Robert Ripli…

O rezultatima projekta, kao i samoj provedbi, govorili su voditelj projekta Zoran Šimunić iz Udruge Gastronomadi te u ime partnera Maja Uremović iz Razvojne agencije VIDRA i predstojnik HZZ-a Područnog ureda Virovitica Ivan Baborski.

Portal gastroposao.eu je zamišljen kao centralno mjesto za pomoć pri zapošljavanju kuhara, konobara i drugog osoblja u ugostiteljstvu te je orijentiran direktno na te struke. Obraćajući se i posloprimcima i poslodavcima kroz pažljivo osmišljen sustav krajnji mu je cilj pojednostavljenje ponude i potražnje radne snage, uz niz strukovnih filtera znanja, iskustva, želja, mogućnosti… i jedne i druge zainteresirane strane.

U ime Udruge Gastronomadi, voditelj projekta Zoran Šimunić je rekao:

To je prvi strukovni portal koji pomaže pri zapošljavanju kuhara, konobara, pekara te ostalih ugostiteljskih zanimanja. Portal je prilagođen struci. Uspjeli smo ostvariti postavljene ciljeve te smo u našoj bazi obradili gotovo cijelu Virovitičko-podravsku županiju s ciljem dobivanja slike ponude i potražnje.

Maja Uremović iz Odjela za pripremu i provedbu projekata Razvojne agencije VIDRA je istaknula:

Ciljne skupine projekta čini 60 poslodavaca i javnih institucija u sektoru ugostiteljstva, 120 učenika srednjih stručnih škola u županiji vezanih uz ugostiteljstvo te 130 nezaposlenih i prekvalificiranih osoba iz sektora ugostiteljstva.

U sklopu projekta održano je i niz radionica na području Virovitičko-podravske županije za učenike, posloprimce te poslodavce i profesionalce. Predstojnik HZZ-a Područnog ureda Virovitica Ivan Baborski o tome je rekao:

Cilj radionica bio je naše nezaposlene osobe upoznati s mogučnošću korištenja portala vezano uz sezonsko zapošljavanje na moru. HZZ Područni ured Virovitica je prepoznat kao dobar partner koji posreduje između poslodavaca koji traže sezonsku radnu snagu. Prošle godine smo na našoj obali zaposlili preko 700 ljudi.

Ciljevi projekta su ostvareni, ciljna skupina je informirana o problemima i nedostacima u pogledu sustavnog obrazovanja (kuhara i konobara) te o nedostatku praktičnog znanja koje se zahtijeva za zapošljavanje u struci. Također, sudionici su dobili informacije i analize o studijama slučaja, kao i primjere iz sustava obrazovanja.

(www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content