Redovita izborna skupština KU Mijoljska potkova

U vatrogasnom domu u Gornjem Predrijevu  u subotu 23. travnja održana je izborna skupština Konjičke udruge Mijoljska potkova pod predsjedanjem Antuna Puškarića, predsjednika udruge. Izvještaj o radu podnio je Milan Dvojak, tajnik udruge, istaknuvši pri tome kako je i prošlogodišnja najznačajnija  aktivnost udruge bila organiziranje tradicionalne Mijoljske potkove.  Na skupštini je dogovoreno da će se ovogodišnje natjecanje održati 2. listopada. Uz dosadašnje,  konjičke utrke i izložbe  zaprega, planiraju se  i novi atraktivni sadržaji za posjetitelje.

Prologodišnju manifestaciju financirali su Općina Sopje sa  6.000 kuna, Virovitičko-podravska županija s 2.000 kuna i privatni donatori s 1500 kuna. Financijskim planom za organizaciju ovogodišnje Mijoljske potkove i rad udruge  predviđaju se troškovi od 13.000 kuna. Na skupštini je istaknuta nesebična tehnička potpora Udruge sportske rekreacije Sport za sve Podravac Sopje i osobito  Joze Šantaka, inicijatora za održavanje konjičke priredbe u G. Predrijevu.  U ime Udruge uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka iz Čađavice nazočne  je pozdravio  Ivan Dugaja,  pozvavši pri tom sve na ovogodišnju izložbu konja i zaprega što će se u Čađavici održati 26. lipnja.

Na skupštini je jednoglasno izabrano novo vodstvo  Konjičke udruge, odnosno potvrđeno dosadašnje te dogovoreno da se sljedeće subote organizira tradicionalno podizanje Majpana uoči prvosvibanjskog praznika. U ovu će se akciju uključiti i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog  društva  i Mjesni odbor Gornje Predrijevo.(www.icv.hr, žf, foto:Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content