U sklopu Svjetskog dana zdravlja educirani koordinatori školskih preventivnih programa

U Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije u Virovitici u četvrtak, 7. travnja, održana je edukacija koordinatora školskih preventivnih programa u županijskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području županije. Edukacija je održana u sklopu projekta “Osnaživanje kapaciteta za djelotvorne intervencije za prevenciju i suzbijanje ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji”, sufinanciranog od strane Ministarstva zdravlja. Predavanja su održana u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, Virovitičko-podravske županije i županijskog Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti.

Jedan od predavača bio je Dubravko Klarić iz Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske. Klarić je govorio na temu trendova kretanja zlouporabe droga u Hrvatskoj i u svijetu.

Psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“, Siniša Brlas, predstavio je izmijenjeno i dopunjeno izdanje Terminološkog opisnog riječnika ovisnosti. Riječ je o njegovu uratku koji je već zaživio u nekoliko izdanja, a ovo je drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje s novim pojmovima vezanima uz terminologiju ovisnosti.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac govorila je o tome kako nove sadržaje iz Županijskog akcijskog plana uklopiti u školske preventivne programe, a o samom Akcijskom planu prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji za razdoblje od 2015. -do 2017. godine govorio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Miroslav Venus.

(www.icv.hr, mb, foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content