Slatinski prvoškolci upoznati s funkcioniranjem pčelinjih zajednica

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina 29. travnja je održano izlaganje o pčelama članova Udruge pčelara “Lipa” Slatina najmlađim učenicima škole. U dogovoru sa učiteljicom 1A razreda Ankicom Horvat, pristupilo se realizaciji zajedničke ideje upoznavanja učenika s temom „Život pčela“ u okviru nastavnog predmeta Priroda i društvo. U izlaganje su bili uključeni učenici 1A, 1B i 1C razreda škole.

Prvoškolci su stekli nova i korisna znanja o izgledu i životu pčela, pčelinje zajednice, sakupljanju nektara i stvaranju meda, važnosti pčela za oprašivanje biljaka i život ljudi. Također, upoznati su i s radom pčelara i opremom koja se koristi tijekom rada sa pčelama.
Učenici su ostvarili direktni doticaj s pčelama kroz izložbeni apisarij, gdje su iz prve ruke vidjeli kako izgleda med u pčelinjem saću, kako izgleda radiličko i trutovsko leglo, svjedočili su izlasku/rađanju novih radilica iz poklopljenog legla, a na izloženom okviru se potkrao i jedan zatvoreni matičnjak, međutim kraljica-matica je ipak sačekala sa izlaskom.

Slijedilo je degustiranje meda i isprobavanje pčelarske opreme.
Na kraju je proveden kviz znanja o pčelama, gdje su učenici svih razreda pokazali veliko znanje o pčelama i medu, na radost članova pčelarske Udruge.

(PU „Lipa“ Slatina, MV)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content