U Strukovnoj školi Virovitica održan zajednički sastanak Međužupanijskih stručnih vijeća nastavnika

U Strukovnoj školi Virovitica u petak, 22. travnja, održan je zajednički sastanak Međužupanijskih stručnih vijeća nastavnika kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja, te nastavnika trgovine i turizma. Skupu je prisustvovalo nešto više od 40 sudionika i to iz Ekonomske i turističke škole Daruvar, Srednje škole Augusta Šenoe iz Garešnice, Srednje škole Bartola Kašića iz Grubišnog Polja, Srednje škole Marka Marulića iz Slatine, Srednje škole Stjepana Ivšića iz Orahovice, Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Industrijsko – obrtničke škole Slatina, Industrijsko – obrtničke škole Virovitica, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar te Strukovne škole Virovitica.

Skup je vodila prof. Ljubica Mihaljević. Svi prisutni imali su priliku čuti iz prve ruke o kurikularnoj reformi, koju je na vrlo zanimljiv i pristupačan način predstavio prof. Dalibor Vukalović, ravnatelj Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar i član Stručne radne skupine za izradu Prijedloga Nacionalnog kurikuluma za strukovno obrazovanje izabran po pozivu.

Nakon kraće rasprave u vezi navedenog prijedloga kurikuluma, četiri su se spomenuta stručna vijeća razdvojila. Nastavnici kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja pod vodstvom profesora Dalibora Ivaniševića su nastavili raspravljati o zakonskim regulativama koje se odnose na zaposlenike u srednjim školama, a potom su poslušali iznimno zanimljiva predavanja o zdravoj prehrani.

Profesor Darko Baričević održao je predavanje pod nazivom “Priroda na stolu”. Za vrijeme trajanja predavanja, njegovi učenici su pripremili i servirali iznimno ukusna jela koja su svi imali priliku probati. Juha od koprive, omlet s cvjetovima maslačka i zeleni rižoto s koprivom, matovilcem i maslačkom bili su najbolji mogući završetak iznimno zanimljivog skupa.

Međužupanijsko stručno vijeće trgovine i ekonomije svoj sastanak nastavilo je u ugodnom okruženju kurije Janković i hotela Baština kroz koje je nastavnike trgovine i turizma provela predsjednica Turističke zajednice grada Virovitice.

(www.ssv.hr)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content