U Suhopolju se intenzivno izvode radovi na trećoj fazi izgradnje kolektorske kanalizacijske mreže

U Suhopolju se intenzivno izvode radovi na trećoj fazi izgradnje kolektorske kanalizacijske mreže u dužini 20 kilometara, koja je dio projekta odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Suhopolje.Sveukupna vrijednost investicije iznosi preko 41 milijun kuna
Osim mještana općine, svoje zadovoljstvo najvećim projektom u povijesti Suhopolja, nije mogao skriti ni načelnik općine Marijan Brlek;
– Kao što sam i naglasio u svom Izvješću za 2015. godinu, ovo je doista povijesni trenutak za mjesto Suhopolje i našu općinu jer se uistinu radi o najvećem projektu u povijesti postojanja Suhopolja, kojom se i u našoj općini stvaraju europski uvjeti življenja. Vjerujem da tu nećemo stati jer voditelj investicije, tvrtka “Virkom” iz Virovitice, radi projekt aglomeracije kako bi se na sustav priključila i naselja Borova, Pčelić, Cabuna, Jugovo Polje i Orešac, a u perspektivi je da će se u skoro vrijeme priključiti i susjedno mjesto Gradina, te iskoristiti kapacitet pročiščaća koji je doista velik, te nadilaze potrebe samo jedne općine. Radujem se i tome, jer to će biti nastavak dobre suradnje između naše i općine Gradina, te mjesta Gradina i Suhopolje – zaključio je načelnike općine Suhopolje Marijan Brlek.
Sveukupna vrijednost investicije je preko 60 milijuna kuna. Trenutno se izvode radovi III fazi, kolektorska mreža u dužini 20 km, vrijednosti preko 25 mil kn. Izvođači radova su zajednica ponuditelja Brana d.o.o. i Vodotehnika d.o.o., podizvoditelji Domogradnja d.o.o., Loveco d.o.o., Grasa d.o.o., PTMG d.o.o Nadzor CIP d.o.o, Filipović d.o.o. i NNM Energetika d.o.o.
I ovim putem pozivaju se mještani naselja Suhopolje uz čije objekte je prošla kanalizacija da se za priključenje obrate u Virkom, uz napomenu da je ukinuta naknada za priključenje (4.800, 1.920 kn), a njihova zadaća je iskopati rov od svog objekta do priključka te nabaviti cijevi za priključenje. Troškovi priključka iznose 150 kuna po domaćinstvu, a sva će se moći priključiti do kraja 2016. godine. (www.icv.hr, bs, Fotografije: Kristijan Toplak)
20160403_182501

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content