Učenici iz VPŽ sudjelovali na međunarodnom HIPPO natjecanju

Nakon izlučnog kruga, središnje polufinale natjecanja iz engleskog jezika HIPPO za Hrvatsku održano je u Križevcima, u SŠ „Ivan Seljanec“ . Na natjecanje je pristiglo 140 djece i njihovih mentora iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovali i učenici iz Virovitičko-podravske županije:
– iz OŠ Ivana Brlić Mažuranić: Antonela Tutić, Ivan Gabrijel Stanić, Marko Perkec, Dora Bralić, Karlo Ila, Ivan Markovinović
– iz OŠ Vladimir Nazor, Virovitica: Tesa Mikičić, Marko Zalović, Ena Dvojak, Klara Moslavac
– iz OŠ Voćin, Voćin: Luka Šabić
– iz OŠ Petra Preradovića, Pitomača: Jan Mihael Kukrika, David Pintar, Martin Vlašiček, Ema Lovreković, Marko Sučić, Mateja Jakupec, Filip Smrček i Tin Lovreković.

HIPPO je jedino međunarodno natjecanje iz engleskog jezika u Europi. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola, a koje se svrstavaju (s obzirom na razred koji pohađaju) u 5 kategorija.

Prvo natjecanje iz engleskog jezika u organizaciji GLOBAL HIPPO ASSOCIATION pod pokroviteljstvom GLOBAL INPUT-a održano je 2013., s oko 5,000 natjecatelja iz 6 zemalja i 43 finalista.

Treće natjecanje iz engleskog jezika u organizaciji GLOBAL HIPPO ASSOCIATION pod pokroviteljstvom GLOBAL INPUT-a održano je 2015., s oko 12,000 natjecatelja iz 10 zemalja i 70 finalista.

Ove godine održava se 4. po redu natjecanje u kojem sudjeluju učenici iz 9 država: Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske i Italije, te dvije gostujuće zemlje: Ukrajine i Rumunjske.

Izlučni krug održava se u školama-domaćinima, a nakon državnih polufinala najbolji ulaze u Veliko finale koje će se održati u Lido di Jesolo, Italija od 14.5. do 16.5.2016.

U izlučnom krugu učenici se testiraju kroz 3 vještine: čitanje s razumijevanjem, slušanje i pisanje; u polufinalu kroz 2 vještine: čitanje s razumijevanjem i pisanje; u Velikom finalu kroz sve 4 vještine: čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

Svaki natjecatelj dobiva Potvrdu o sudjelovanju, a oni najbolji u finalu i vrijedne nagrade, koje uključuju i međunarodno priznatu JETSET svjedodžbu iz engleskog te ljetovanje u Engleskoj uz usavršavanje jezika. Također, svi uspješni natjecatelji u izlučnom krugu (više od 50% uspješno riješenog testa) stječu pravo na polaganje spomenutog JETSET ispita uz određeni popust na cijenu ispita.

Pokrovitelji i sponzori ovog prestižnog natjecanja su:
GLOBAL INPUT, Italija- predstavnik za međunarodno priznate Pearson LCCI (Londonska gospodarska komora) ispite za srednju i stočnu Europu
PEARSON – čiji se međunarodno priznati JETSET ispiti iz engleskog jezika koriste u natjecanju
GLOBAL HIPPO ASSOCIATION – neprofitna organizacija osnovana 2012. s ciljem promocije važnosti poznavanja engleskog jezika i zbližavanja djece iz različitih zemalja s predstavništvima u Srbiji, Hrvatskoj i Italiji i još mnogi drugi.

(www.icv.hr, žđ; Foto: prigorski.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content