Virovitica: Radni sastanak za voditelje i koordinatoricu psihološke prve pomoći

U srijedu, 6. travnja u Virovitici u prostorijama PU virovitičko-podravske psiholozi Odjela za psihološku i zdravstvenu zaštitu na radu MUP-a RH u sjedištu, Boris Tot i Marinela Baboselac-Marić u nazočnosti koordinatorice voditelja psihološke prve pomoći Policijske uprave virovitičko-podravske, Ane Kratohvil Katić, održali su stručni radni sastanak.

Voditelje psihološke prve pomoći na području naše policijske uprave upoznali su se sa planiranim aktivnostima usmjerenim na postupke pružanja psihološke prve pomoći.
Radnim sastankom su obuhvaćene odrednice i okvir postupanja psihološke prve pomoći, te dosadašnja iskustva i problemi u provođenju psihološke prve pomoći. Psihološku prvu pomoć provode voditelji psihološke prve pomoći kroz razgovor i podršku sa policijskim službenicima i drugim zaposlenicima MUP-a, a koju je potrebno provesti unutar prvih 24 sata od nastupanja traumatskog događaja ili druge visoko stresne, odnosno krizne situacije.

Kako bi se pružila kvalitetna prva pomoć, važna je brza reakcija, te prepoznavanje ozbiljnosti krizne situacije samog događaja. Psihološka prva pomoć kao i drugi oblici psihosocijalne podrške i pomoći regulirani su Pravilnikom o psihosocijalnoj zaštiti zaposlenika MUP-a („Narodne novine“, broj: 124/2012).
Pružanjem podrške jedni drugima, policijski službenici mogu si pomoći u prevladavanju teških situacija, a također je važno pokazati brigu i interes za kolege jer samo prijateljska i zdrava sredina može doprinijeti boljoj učinkovitosti u policijskom poslu.

(PU VPŽ)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content