Virovitičanin Dražen Puklavec snimio amaterski dokumentarni film godine

Zagrebački Restart kraju je priveo peto izdanje Škole dokumentarnog filma koja polaznicima pomaže u savladavanju osnovnih i naprednih vještina potrebnih za snimanje dokumentarnog ostvarenja. U Art kinu Grič tražila se stolica više, a publika je kroz smijeh i pljesak dodatno „zapalila“ dobru atmosferu.

Polaznici, među kojima je bio Virovitičanin Dražen Puklavec, prolazili su kroz pet glavnih vježbi (1. Portret, 2. Film u pet kadrova, 3. Nijemi dokumentarac, 4. Osoba, predmet, prostor, 5. Kratki dokumentarni film), od kojih je posljednja – završni kratkometražni dokumentarac – predstavljala potvrdu dotad naučenog.

Vrhunac večeri pripao je upravo Draženu Puklavcu, inače novinaru na Hrvatskom radiju, i njegovu filmu „Samo tvrdo“. Puklavec je uz mentorstvo Igora Bezinovića snimio jedan od najboljih dokumentaraca Škole dokumentarnog filma od kada se ona kod nas provodi. “Samo tvrdo” započinje nagovještajem metafilma, nastavlja alejom deadpana, mockumentary skeča i komedije zabune, a završava neuspjelom poirotovskom istragom s koljena na koljeno. Okosnica dokumentarca je fizički sukob na nogometnom igralištu, a sa svakim sljedećim sugovornikom reinkarnira se u sve bizarniju verziju samog događaja…

Inače, 5. škola dokumentarnog filma trajala je pet mjeseci, što je dosad najduži period u njenoj povijesti, a povećanje satnice trebalo je poslužiti, između ostalog, i za temeljitije razbijanje treme kod polaznika u izradi završnog filma.

Opširnije na dokumentarni.net

(www.icv.hr, dokumentarni.net; foto: Hrvoje Krstičević)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content