Vladimir Šeks predstavio knjigu u Slatini

U Hrvatskom domu u Slatini,  u četvrtak 7. travnja, u organizaciji  Grada Slatine, Gradske knjižnice i čitaonice Slatina i Turističke zajednice grada Slatine održano je predstavljanje knjige Vladimira Šeksa “1991. Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”. Knjigu je autor, hrvatski političar, zastupnik u svim sazivima Sabora i počasni građanin grada Slatine, napisao u dva dijela od kojih jedan govori o razdoblju od 1. siječnja 1990. do 13. kolovoza 1991., a opisuje razdoblje  od 13. kolovoza 1991. do 31. prosinca 1991.

Kako je istakao autor, nakana je bila skrenuti pozornost na “kovače lažnoga novca”, krivotvoritelje hrvatske povijesti, falsifikatorie i lažne proroke, koji su danas stvarna prijetnja nacionalnom jedinstvu.

„Temelj hrvatske države, moderne, neovisne hrvatske države koja je stvorena 91′ godine je Domovinski rat. I ništa drugo. Ništa ni prije ni kasnije… Domovinski rat. Da nije bilo pobjede hrvatskog naroda i hrvatskih oružanih snaga, hrvatske vojske  u Domovinskom ratu, ne bi bilo Hrvatske. 91′ godina je najdramatičnija godina u modernoj povijesti hrvatskog naroda. Tad se nije radilo samo o obrani i stvaranju hrvatske države nego se radilo o golom opstanku.“-  rekao je autor Vladimir Šeks.

Uz autora knjigu su  predstavili  i Ana Knežević, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, Dinko Čutura, povjesničar, političar i arheolog te  Miljenko Brekalo znanstveni savjetnik sa  Instituta za društvene znanosti „Ivo Pilar“ centar Osijek.

Događaj su svojom prisutnošću, u popunjenoj dvorani Hrvatskog doma, uveličali i Marija Maračić predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec,   predsjednik Gradskog vijeća grada Slatine Robertino Repić, načelnik općine Voćin Predrag Filić i načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, učenici Industrijsko obrtničke škole i SŠ Marka Marulića sa ravnateljima.(www.icv.hr, mt, foto:Marko Telišman)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content