Vozač bicikla u Milanovcu napuhao 2.94

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 9 s materijalnom štetom i jedna s jednom lako ozlijeđenom osobom. Tri su prometne nesreće uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, jednu nepoznati vozač i jednu životinja.

Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 437 prekršaja, od kojih 47 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 158 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 13 prekršaja pješaka i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.94 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 37 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Milanovcu u srijedu oko 17 sati, a najveća brzina kretanja vozila od 142 km/h izmjerena je kod vozača osobnog automobila starosti 46 godina u ponedjeljak oko 15.40 sati na virovitičkoj obilaznici, na dionici ceste izvan naselja na kojem je ograničenje brzine 90 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ
U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 4 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 2 zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content