Europski tjedan: Najbolje u kvizu znanja o EU bile su Matea Merkaš i Kristijana Nikolić-Kajić

U osnovnim školama Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje i u Gradini, a u sklopu Europskog tjedna, održani su nagradni kvizovi za učenike navedenih škola. U Gornjem Bazju se natjecalo šesnaest, a u Gradini osamnaest učenika, uz pratnju Savjeta za europske integracije Virovitičko-podravske županije koje je u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i ove godine pripremilo kvizove za učenike.

Pobjedničku trojku iz Gornjeg Bazja predvodila je Matea Merkaš, ispred Ariele Malenice i Sare Radmanić. Na kvizu na kojem se tražilo poznavanje Europske unije, još su nastupili: Patricija Ribić, Roko Piljek, Laura Kiralj, Patrik Bauman, Luka Špoljar, Karlo Bilić, Katarina Han, Filip Đurčević, Lara Pleše, Daria Hajba, Krunoslav Dijak, Domagoj Radić i Ronald Jagica. Prigodne poklone najboljima i diplome sudionicama, uručile su službenice Virovitičko-podravske županije Sanja Sabolić, Martina Otročak i Andreja Dobrostal Šegregur, uz nazočnost ravnatelja OŠ Ivan Goran Kovačić, Saše Topića.

U OŠ Gradina, natjecalo se 18 učenika. Sve njih, povodom Europskog tjedna, uvodno je pozdravila ravnateljica škole Ljiljana Bakić. Prvo mjesto u Gradini je osvojila Kristijana Nikolić-Kajić. Slijedile su je Adriana Matej i Marija Nikolić Kajić. Nastupili su još: Ana Kristina Boban, Mirna Rajnović, Ema Šimić, Petra Duvnjak, Lidija Brođanac, Andrej Brođanac, Luka Dorić, Antonio Rajnović, Vedran Kozarevac, Barbara Rajnović, Ivan Mihaljević, Josipa Boban, Petra Vučemilović-Jurić, Hrvoje Juhas i Anamarija Duvnjak.
Europski tjedan je manifestacija kojom se u Hrvatskoj obilježava dan osnivanja Vijeća Europe – 5. svibnja 1949. godine i dan donošenja tzv. Schumanove deklaracije – 9. svibnja 1950., dokumenta koji je postavio temelj europskog ujedinjenja. 9. svibnja u EU se obilježava kao Dan Europe.

Ovogodišnji Europski tjedan na području Virovitičko-podravske županije, održava se u organizaciji Virovitičko-podravske županije, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Europe Direct Virovitica i Savjeta mladih VPŽ.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Ivica Čuljak)

IMG_4379 IMG_4384 Sudionici projekta4. Pobjednice - nagrađene učenice

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content