Kristina Pemper iz Slavonskog Broda osvojila 6. orahovački ArsOr

Udruga Pauk Orahovica jedna je od rijetkih udruga koja gradu uvijek donese nešto novo, a kada novo postane tradicionalno, svake godine je sve bolje i spektakularnije. Riječ je dakako o sajmu i reviji nakita i rukotvorina ”ArsOr” kojeg su Paukovci ove godine organizirali po 6 puta. Na sajmu je sudjelovalo 14 izlagača-dizajnera iz cijele Slavonije te iz Austrije:

Šest je godina iz nas, napravili smo jedan od najljepših događaja u Slavoniji. Imali smo dizajnere iz cijele Slavonije te našu stalnu gošću iz Austrije, iz Beča. Uspjeli smo prikazati šaroliki spektar svih rukotvorina i umijeće prisutnih dizajnera i u onom što je viđeno mogao se svatko pronaći. Imali smo čast otvoriti i ovu prekrasnu dvoranu i posebno mi je drago da su se građani okupili u velikom broju jer, na kraju krajeva, ovaj događaj je i poklon gradu Orahovici. Hvala svim dizajnerima koji su se odazvali, našim sponzorima, u prvom redu Gradu Orahovici, djevojkama koje su nosile reviju i naravno svim članovima PAUK-a koji su dali ogroman trud da bi ovaj sajam bio na ovako visokom nivou. – rekao je predsjednik udruge PAUK Mirko Kufner.

Sedam dizajnera pokazalo je svoje kreacije na reviji, a na kraju je stručno povjerenstvo koje su činile članice udruge PAUK, odlučilo da je ove godine najbolje kreacije pripremila Kristina Pemper iz Gornjih Andrijevaca pokraj Slavonskog Broda, koja je dobila pobjednički pokal te nagrade organizatora i sponzora:

– Prvi sam puta na ArsOru i evo odmah pobjeda, stvarno sam presretna. Moram čestitati udruzi PAUK na sjajnoj organizaciji i zasigurno ću i iduće godine biti dio ovog vrhunskog događaja. Ovim hobijem se bavim dvije godine. Počela sam onako za sebe i dok se nisam potpuno pronašla, nisam svoje proizvode nigdje plasirala. Sve ono što sam radila svidjelo se mojim prijateljima što me povuklo da nastavim. Radim u svim materijalima, želim da svaka nova kreacija bude unikatna i da se teško kopira. Prikazala sam danas na reviji dosta svojih kreacija, među kojima i ogrlice s resama koje su danas hit i dosta ih dizajnera radi, ali ja nekako gledam da moje ipak budu drugačije od konkurencije.– rekla je pobjednica Kristina Pemper.

Paukovci su posjetiteljima priredili i vrijednu tombolu, a program revije je ponovno sjajno vodila mlada Orahovčanka Katarina Stojković. Ekipa vrhunskih, kreativnih mladih ljudi iz udruge PAUK odradila je još jednom vrhunski posao i počastila Orahovicu za njen 788. rođendan događajem koji je postao zaštitnim znakom svoga grada.

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

Invalid Displayed Gallery

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content