Najmlađi taekwondoisti iz Slatine proslavili VRO Bljesak

U subotu 30.04.2016. godine u Novskoj je održano taekwondo natjecanje – 12. Memorijalni turnik Bljesak 1995 – na kojem je sudjelovalo 299 natjecatelja iz 54 kluba. Turnir je održan u spomen na sve heroje Domovinskog rata stradale tijekom provođenja vojno-redarstvene operacije Bljesak 1995. godine, a svoj doprinos dali su i mladi sportaši iz Slatine.
Za TKD klub Slatina je nastupilo trideset natjecatelja u dobi od 5 do 9 godina, a natjecali su se u vrlo popularnom natjecanju KICK u 6 različitih kategorija (3 muške i 3 ženske).
Naši borci su ostvarili zapažene rezultate.
Eva Gal je u kategoriji Ž2 (djevojčice 2008/09. godište) osvojila zlatnu medalju. Po završetku natjecanja Eva je proglašena najboljom natjecateljicom kategorije KICK te je od strane domaćina turnira nagrađena peharom.
Viggo Milaščević je u kategoriji M3 (dječaci 2010/11. godište) osvojio zlatnu medalju. U istoj kategoriji su medalje osvojili Rene Milaščević (srebrna medalja), Jura Vulić i Marko Beneš (brončana medalja).
Bruna Šebijanić je u kategoriji Ž3 (djevojčice 2010/11. godište) osvojila zlatnu medalju. U istoj kategoriji je srebrnu medalju osvojila Ena Bačani.
Leonardo Čipčija je u kategoriji M2 (dječaci 2008/09. godište) osvojio brončanu medalju, a medalju istog sjaja je u kategoriji Ž1 (djevojčice 2006.07) godište osvojila Nika Filković.
Za Slatinu su od dječaka još nastupili Erik Mrva, Fran Fabijanac, Benjamin Jakšić, Matej Marković, Fran Bošnjak, Leon Knežević, Milan Ivić, Mak Kajzer (kategorija M3), Franjo Ivoš, Kristijan Krezner, Petar Medvedović, Matej Novačić, Tomislav Barić, Luka Vreš (kategorija M2). Od djevojčica su još nastupile Ana Marija Fabijanac, Lucija Heniz, Nika Šebijanić, Ana Bljakaj, Dora Bačani, Uma Milaščević i Anja Radulović (kategorija Ž2) koji su unatoč početnim pobjedama izgubili daljnje kvalifikacijske borbe.
S obzirom na osvojene medalje, kao i veliki broj ostvarenih pobjeda svih članova kluba, Taekwondo klub Slatina, je u konkurenciji 54 kluba osvojio prvo mjesto u natjecanju za KICK uzraste, te ukupno drugo mjesto svih dobnih skupina. Ostvareni rezultat je veliki poticaj najmlađim članovima kluba da u narednom razdoblju još više treniraju te na idućim natjecanjima nastave postizati dobre rezultate.
Pri povratku sa natjecanja posjetili smo i Državnu ergelu Lipik koja danas predstavlja živi spomenik Domovinskog rata, povijesti i tradicije uzgoja konja, a ujedno je i dom šezdeset predivnih lipicanaca. Ljubaznošću domaćina najmlađim članovima TKD Slatina je omogućeno jahanje i obilazak ergele.
Čestitamo natjecateljima i trenerima taekwondo kluba Slatina na ostvarenim rezultatima.

(Tekst i foto – taekwondo klub Slatina)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content