U Općoj bolnici Virovitica neće se gasiti odjeli, ponovno se pokreće ORL

Na sastanku u Općoj bolnici Virovitica, na kojem su nazočili predstavnici osnivača, odnosno, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, predsjednik Upravnog vijeća OB Virovitica i županijski pročelnik Igor Andrović i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica te ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, mogle su se čuti novosti vezane uz ovu zdravstvenu ustanovu.

– Razgovarali smo o stanju u Općoj bolnici Virovitica. Bilo je govora o financijskom stanju jer je nakon sanacije bolnice napravljen novi dug. Očito je kako se sanacijom nije sanirala Opća bolnica Virovitica. Osim toga, od 2012. do 2014., u vrijeme SDP-ove vlasti, bolnici je konstantno smanjivan limit. S jedne strane su bolnicu sanirali, a s druge su smanjivali limite i to bez formule i očito po političkoj odluci. Prošla godina je završena s razlikom rashoda nad prihodima, odnosno manjkom od 34 milijuna kuna i to je bez kredita koji je “dodatak“ od oko 30 milijuna kuna. Jedinstven je zaključak kako se neće gasiti pojedini odjeli već će se dovesti novi liječnici. Nastojat ćemo održati sve odjele u bolnici i biti na usluzi svim građanima Virovitičko-podravske županije – kazao je Igor Andrović.

Ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček dodala je.

– Ponovno će se pokrenuti ORL. Uskoro će dr. Galić početi s operacijama krajnika pa djeca više neće morati u neke druge bolnice. Osim toga, želim napomenuti da će s radom u bolnici, od 1. lipnja početi dr. Stevanović koji će imati ambulantu prve i treće srijede u mjesecu. U početku će to biti ambulanta, a u budućnosti očekujemo i da ne bude samo operacija krajnika već i štitnjače, jer želimo našu uslugu podići na višu razinu – podcrtala je ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček.

Ravnateljica Opće bolnice Virovitica, nagovijestila je kako se u budućnosti planiraju značajne uštede u poslovanju kako bi se smanjio postojeći dug. Osim toga, podcrtala je odličnu suradnju s Općom bolnicom dr. Tomislav Bardek Koprivnica.

– Uz neke zajedničke projekte, u našu bolnicu će nam dolaziti i urolog, dr. Mišić. On će ambulantu u OB Virovitica imati četvrtkom, a operativu po potrebi. Nastavit će se suradnja docentom Kovačićem iz Osijeka koji će povremeno aisitirati našim abdomenalnim kirurzima u složenijim operacijama. Nadalje Ugovori o poslovnoj suradnji s liječnicima, produžit će se do kraja godine.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content