Osnovan Odbor za branitelje HSP AS Virovitičko-podravske županije

U prostorijama HSP AS u Virovitici osnovan je Odbor za branitelje HSP AS za Virovitičko-podravsku županiju. Za predsjednika Odbora izabran je Mile Bičanić iz Virovitice, a za zamjenika Mato Bubaš iz Slatine. Predsjednik Odbora Mile Bičanić obrazložio je svrhu postojanja Odbora te naglasio misiju, viziju i ulogu Odbora za branitelje.

Nama, hrvatskim braniteljima, neprihvatljiva je svaka politika koja vodi prema marginalizaciji bilo koje skupine hrvatskog društva pa tako i branitelja, jer je to izravno omalovažavanje ideje za koju smo se borili.

Misija je Odbora za branitelje HSP AS pokrenuti procese koji će napokon vratiti dostojanstvo hrvatskih branitelja i dignitet Domovinskog rata, vratiti prava i pomoć hrvatskim braniteljima, uključiti hrvatske branitelje u gospodarski život te olakšati zdravstveno zbrinjavanje i povezivanje s braniteljskim i civilnim udrugama.

Uloga Odbora jest okupljanje hrvatskih branitelja koji su spremni nakon Domovinskog rata ponovo se angažirati kako bi političkim sredstvima nastavili ondje gdje smo stali u Domovinskom ratu, a to je izgradnja Hrvatske. Odbor za branitelje Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević okupljat će hrvatske branitelje i pripremati ih za političko djelovanje u smjeru vraćanja digniteta Domovinskog rata u hrvatskom društvu te će stvoriti široku platformu političkog djelovanja kao stožerne pravaške stranke u provođenju nacionalne politike.

(wwww.icv.hr; HSŠ AS VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content