Ovaj tjedan u POU Slatina

SUSJEDI IZ PAKLA 2 – ( 19. svibnja – 21 sat )

komedija

Sad, kada Mac i Kelly čekaju drugo dijete, napokon su spremni napustiti predgrađe. No, baš kada se odluče prodati kuću, otkriju da su im nove susjede, cure iz sestrinstva. Umorne od strogog školskog režima, cure iz sestrinstva Kappa Nu, odluče se preseliti daleko od kampusa, gdje će moći raditi što god požele. Kada Shelby (Moretz) i njezine sestre pronađu savršenu kuću, činjenica što se nalazi u mirnom obiteljskom kvartu, neće ih spriječiti da organiziraju još luđe tulume od svojih prethodnika iz bratstva. Kada Mac i Kelly shvate da ne mogu izaći na kraj s novim susjedama u pomoć pozivaju Teddyja (Zac Efron), nadajući se da će ih on uspjeti otjerati. Ako njihovi susjedi misle da će se one predati lako bez borbe, onda su ozbiljno podcijenili žensku moć i njihovu domišljatost.

 

ANGRY BIRDS – ( 20. i 21. svibnja – 19 sati )

animirani, komedija

U animiranoj 3D komediji „Angry Birds Film“ konačno ćemo otkriti zbog čega su ptice toliko bijesne.Radnja filma vodi nas na otok nastanjen isključivo sretnim pticama – ili barem većinom njih. U ovom raju, Crveni (ptica s problematičnim temperamentom), ludi Chuck i nestabilni Bomba oduvijek su bili autsajderi. Ali kada otok posjete misteriozne zelene svinje, upravo će na ovu trojicu pasti zadatak otkriti zbog čega su novopridošlice posjetile baš njihovo područje.

 

X-MEN: APOCALYPSE ( 20. i 21. svibnja – 21 sat )

akcija, avantura, fantazija

Deveti po redu film iz Marvelovog mutantskog svijeta. Glavni negativac u novom nastavku je Apocalypse, kojega je utjelovio Oscar Isaac. Nakon tisućljetnog sna budi se i formira tim snažnih mutanata, u­ključujući i Magneta kojeg tumači Michael Fassbender. Oni žele pročistiti čovječanstvo i stvoriti novi svjetski poredak, u kojem će vladati Apocalypse. Kako je sudbina Zemlje ugrožena, Raven ( Jennifer Lawrence ), uz pomoć profesora X ( James McAvoy ) mora voditi tim koji će zaustaviti njihovog najvećeg neprijatelja i spasiti čovječanstvo od potpunog uništenja.

 

 

“Dimnjačar” – ( 22. svibnja – 20 sati )

Monokomedija Ljubomira Kerekeša – ‘mali’ čovjek o ‘malim’ ljudima.

Predstava premijerno izvedena u HNK Varaždin u produkciji Glumačke družine Histrion nastala po tekstu Mirka Keleka u režiji i izvedbi Ljubomira Kerekeša, po kojoj je 1994.g snimljen i prvi varaždinski igrani film Da bi reč rekel.

Ova predstava, kako kažu, varira u dužini – ovisno o raspoloženju publike i osobnoj procjeni glumca. Najkraća izvedba ‘Dimnjačara‘ trajala je dvije minute, a najduža sat i trideset i pet minuta.

Službena najava kaže: ”Dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka, gradirane bogatim lokalnim narodnim izričajem vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s auditorijem. Tako i protagonist ove monodrame neprestance mami iz gledateljstva salve smijeha, ne dopuštajući mu da se bar na čas odmori. A specifičan i simpatičan prostački humor omogućuje mu i izravan odaziv, jer se dotiču eksplicitno i nekih lokalnih frustracija i osoba.”

Kerekeš dodaje i da: ”Postoji prilagodba u interpretaciji s raznim improvizacijama jer svako vrijeme, prije svega gledamo iz vladajuće strukture, za ‘malog’ čovjeka nosi svoj križ. O tom ‘malom’ čovjeku, kakav je uostalom i sam, progovara dimnjačar Štijef. Svi podjednako imamo pravo zaurlati ili uprti prstom, bez obzira vladali ili ne ili bili ‘mali’ ili ‘veliki’.”

(www-pou-slatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content