Rekorder proteklog tjedna je biciklist s 2,58 promila uhvaćen u Vinkovačkoj ulici

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih su 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 3 osobe lake tjelesne ozljede. U jednoj prometnoj nesreći vozač je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, radi se o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, jedan sudionik, a kao greška neprilagođena brzina.

Ukupno je utvrđeno 296 prekršaja, od kojih su 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 59 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj pješaka, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, 5 prekršaja vozača koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i drugi. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,58 promila utvrđena je kod vozača bicikla starosti 44 godine koji je upravljao biciklom u gradu Virovitica, u Vinkovačkoj ulici u petak poslijepodne.

Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola uhićene su dvije osobe, dok je jedna osoba, pješak koji se pod utjecajem alkohola nepotrebno zadržavao na kolniku, zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, odnosno najdulje 12 sati.

(www.icv.hr, PU VPŽ; Foto: Ilustracija)