Sastanak predsjedništva i skupština Panonskog EGTC-a u Hotelu Kurija Janković

U utorak 31. svibinja, s početkom od 11 sati, u Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, održat će se sastanak predsjedništva i skupština Panonskog EGTC-a. EGTC je grupacija za europsku teritorijalnu suradnju država članica EU koja nudi partnerstvo i nove mogućnosti za financiranje razvojnih programa iz fondova EU. U srpnju prošle godine, u Pečuhu je održana Glavna skupština EGTC Pannon na kojoj su tadašnji virovitičko-podravski župan, danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, te današnji saborski zastupnik Ivan Anušić izabrani za dopredsjednike.

PANNON EGTC (europska grupacija teritorijalne suradnje) novi je oblik formalnog udruživanja jedinica lokalne i područne(regionalne) samouprave kao novi model teritorijalne suradnje sa zajedničkim sustavom planiranja i provedbe razvoja šireg prostora. Strateški ciljevi EGTC su jačanje gospodarske, socijalne i druge kohezije pa su tom smislu hrvatske županije u mogućnosti iskoristiti puni potencijal EGTS-a na temelju provedbe aktivnosti prekogranične, transnacionalne i međuregionalne suradnje.

PANNON EGTC obuhvaća mađarske županije Zala i Somodgy te 47 mađarskih gradova i općina i Grad Lendavu iz Republike Slovenije, a Virovitičko-podravska županija, je bila prva koja je, 2013. godine, pokrenula službenu proceduru pridruživanja u europski EGTC sukladno nacionalnoj i EU proceduri.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content