Svečano otvorene nove investicije u gradu Orahovici

Uoči Dana grada Orahovice svečano su otvorene nove investicije u gradu. Grad je kao i svake godine odradio niz naizgled malih, ali krucijalno važnih projekata za sigurnost i normalan život svojih sugrađana. Tako su otvorene nova pješačka staza u Dalmatinskoj ulici, modernizirana Ulica kneza Branimira, parkiralište u ulici Franje Gavrančića, otvorena je pristupna cesta i parkiralište na Trgu bana Ivana Mažuranića, potom modernizirana Ulica Josipa Kozarca, otvoren je sanirni kanala oborinske odvodnje i ustava na mlinskom kanalu u ulici Franje Gavrančića i otvorenje sustava naplate parkiranja s parking aparatima na izletištu Orah.

Želja kao i uvijek je bila uređenje Orahovice, no u prvom redu naš cilj je sigurnost građana. Ono što smo vidjeli je to uređenje pješačkih staza i parkirališta, ali važnije je ono što se ne vidi, a to je uređivanje infrastrukture. Otvorili smo objekata iz kojih bih izdvojio dva, a to su otvaranje nove naplate parkiranja, odnosno 700 novih parkirnih mjesta te novouređenog oborinskog kanala čime smo spasili mnoge naše sugrađane od poplava uslijed velike količine oborina. Naravno da taj problem nismo u potpunosti riješili, već ovim kanalom samo jedan dio i vrlo brzo nastavljamo i u drugim dijelovima grada. Vrijednost svih investicija je negdje oko 2,5 do 3 milijuna kuna što je oko pola našeg proračuna, no naravno u ovim projektima povukli smo dosta novaca iz raznih fondova te prekogranične suradnje. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Otvaranje sanirnog kanala oborinske odvodnje i ustava na mlinskom kanalu u ulici Franje Gavranèiæa koji æe sprijeèiti poplavljanje nekoliko orahovaèkih ulica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content