Virovitičani osvojili četiri pehara na ekipnom natjecanju iz matematike u Koprivnici

Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ i učenici Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice u utorak, 17. svibnja, sudjelovali su na ekipnom natjecanju iz matematike „Mathema“ u Koprivnici.

Ekipu su činila tri učenika istog razreda, a naš grad predstavljale su ekipe od trećeg razreda osnovne do drugog razreda srednje škole, što znači da smo imali predstavnike u svim kategorijama natjecanja.

Naši mladi matematičari iz OŠ „ Vladimir Nazor“ osvojili su srebrne medalje (druga mjesta) u kategorijama TRI (treći razred osnovne škole, sastav ekipe: Toni Vučak, Ana Nater, Nikola Kucljak s mentoricom Mirjanom Bunjevac) i SEDAM (sedmi razred osnovne škole, sastav ekipe: Alan Đurđević, Tim Čevelak, Lovro Lukačević s mentoricama Irenom Muškić i Anom Milnović).

Učenici Gimnazije Petra Preradovića osvojili su brončanu medalju (treće mjesto) u kategoriji JEDAN (prvi razred srednje škole, sastav ekipe: Paula Rakijašić, Marko Đurišević, Sven Balint s mentoricom Azrom Razlog) i zlatnu medalju (prvo mjesto) u kategoriji DVA ( drugi razred srednje škole, sastav ekipe: Mijo Piškur, Dino Meter, Karlo Aragović s mentoricom Azrom Razlog).

Čestitamo i članovima ostalih ekipa, koje su također ostvarile zapažen uspjeh, što na natjecanju koje je imalo 810 sudionika nije bilo nimalo lako.

Za ostvarenje ovakvih projekata potrebno je iznimno zalaganje učitelja, velika potpora ravnatelja škola Sanjice Samac i Jasminke Viljevac, koja ni ovaj put nije izostala, kao ni razumijevanje i financijska potpora lokalne zajednice.

(www.icv.hr, GPP Virovitica)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content