U Virovitici poduzetnicima predstavljene mogućnosti financiranja iz EU fondova

Povodom obilježavanja Europskog tjedna, u Virovitici je, u organizaciji Razvojne agencije VIDRA, održano predavanje na temu pogodnosti koje nudi Europska unija za poduzetnički sektor. Predavanju su, uz brojne poduzetnike, prisustvovali obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić, predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, HBOR-a, načelnici s područja županije, županijski pročelnici i ravnatelji agencija…
Prisutne su neposredno prije početka predavanja pozdravile i poželjele dobrodošlicu obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i vd ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač.

U uvodnom dijelu je pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić najavio Javni poziv za Poduzetnički impuls koji će se po novome zvati E-impuls, a koji će izaći kroz dva do tri tjedna.
Ispred Ministarstva poduzetništva i obrta, Ljiljana Zajc i Sani Ljubunčić govorili su o Zakonu o poticanju ulaganja i novoj Uredbi o poticanju ulaganja. Tom prilikom poduzetnicima su predstavili osam paketa mjera koje se mogu koristiti za ulaganja.

U nastavku je Manica Hauptman ispred Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj ukratko predstavila plan ulaganja u Europu poznat kao “Junkerov plan”. Predstavnici javnog sektora i poduzetnici su upoznati s mogućnošću financiranja većih projekata čija je minimalna vrijednost trenutno 50 milijuna eura, no gospođa Hauptman je predstavila mogućnost smanjenja tog iznosa na 10 milijuna eura, pa čak i manje.

Na samom kraju je Boris Čagalj ispred HBOR-a predstavio mogućnosti financiranja putem HBOR-a za sve projekte koji se planiraju prijaviti na EU fondove. Pritom je posebno stavio naglasak na povoljne kamatne stope koje se kreću od 2 do 4 posto. Nakon predavanja uslijedila su pitanja za izlagače i rasprava.

Obilježavanje Europskog tjedna odvija se u organizaciji Virovitičko-podravske županije, VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Informacijskog centra Europe Direct Virovitica i Savjeta Mladih VPŽ.

(www.icv.hr; mb; foto: M. Bašić, K. Toplak)

IMG_6375 IMG_6376 IMG_6377(1) IMG_6393eu-tjedan-5 eu-tjedan-10

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content