Zvjezdice I i II učile o prometu

Dva prometna policajaca posjetila su u četvrtak, 19. svibnja dječji vrtić „Potočnica“ u Pitomači u kojem ih je dočekalo oko pedesetak djece iz dvije starije vrtićke skupine Zvjezdice I i Zvjezdice II.

Razlog posjeta bio je razgovor i edukativno predavanje na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu. Djecu su educirali o ponašanju u prometu, kako na siguran način prijeći cestu, kako koristiti obilježene pješačke prijelaze, raspoznati i poštivati svjetlosnu prometu signalizaciju (semafora), koristiti kacigu tijekom vožnje bicikla, te sigurnosni pojasa i dječju sjedalicu tijekom vožnje u osobnom automobilu, itd.

Policajci su uz pomoć slikovnih aplikacija, djeci prikazali stvarne situacije u prometu, kao i prometne znakove s kojima se svakodnevno mogu susresti, tako da su se mališani imali prilike uključiti u ovo edukativno predavanje svojim zaključcima i razmišljanjima.

Najviše ih je razveselila šetnja kroz mjesto, gdje su imali prilike sami (ali uz nadzor policijskih službenika i njihovih odgojiteljica) na pravilan način prelazili cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza i služiti se semaforom za pješake pri prelasku ceste.

Putem ovakvih aktivnosti djeca stječu osnovna znanja o prometu i prometnim pravilima, obogaćuju svoja iskustva pravilnim predodžbama i doživljajima o svijetu oko sebe, upoznaju zanimanje policajca te razvijaju osjećaj sigurnosti i povjerenja prema policijskim službenicima kao pomagačima u nevolji.

(www.vrtic-pitomaca.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content