Na 15. tradicionalnom međunarodnom skupu dijabetičkih udruga ”Slatki na Papuku” više od 300 ljudi

U organizaciji Dijabetičke udruge Orahovica, na izletištu ”Orah” odnosno orahovačkom Jezeru, održan je 15. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske ”Slatki na Papuku”. Na skupu je sudjelovalo 15 udruga iz Slatine, Virovitice, Slavonskog Broda, Osijeka, Vinkovaca, Županje, Našica, Donjeg Miholjca, Ivanić Grada, Malog Lošinja, Zrenjanina, Tešnja, Orahovice te po prvi puta Velike Gorice i Bačkog Petrovca. Upravo Dijabetička udruga Bački Pertrovac iz Vojvodine, potpisala je na ovom skupu aneks Sporazuma o prekograničnoj međusobnoj suradnji koji su još prošle godine potpisale udruge iz Orahovice, Slavonskog Broda, Zrenjanina i Tešnja. Ugovor je potpisao predsjednik udruge iz Bačkog Petrovca dr. Jan Šuljan: -Sretni smo što smo dio ovog iznimno korisnog i prelijepog Sporazuma koji može pomoći svima nama. Orahovica i Jezero su predivni i zasigurno ćemo svake godine biti dio ovoga skupa. – rekao je dr. Šuljan.

1906dijabeticari1

Nazočne na skupu u uvodu je pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević:
-Što reći nego presretan sam kada vas sve vidim ovdje u ovako velikom broju. Hvala svim udrugama koju su došle, jer cilj ovog skupa je međusobno druženje, razmjena iskustava borbe s ovom našom opakom bolešću te želja da jedni druga pognemo što više i na kraju da se zajedno zabavimo. Punih 15 godina organiziramo ovaj skup i dojmovi su uvijek odlični pa se tako nadam da ćete i dana uživati u ovom prelijepom ambijentu orahovačkog Jezera. – rekao je između ostalog Martinčević.

Nazočne je potom pozdravio predstavnik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Ivan Klanac, a potom i orahovački gradonačelnik Josip Nemec: -Dijabetička udruga je jedna od aktivnijih udruga u gradu i moram svakako pohvaliti njihov rad i to posebno u organizaciji ovog skupa koji okuplja velik broj ljudi na našem Jezeru. Mi se svake godine trudimo dodatno uljepšati ovaj prostor i posebno mi je drago da su svi dijabetičari izabrali upravo izletište Orah za svoju stalnu destinaciju ovoga skupa. – rekao je Nemec. 15. Međunarodni skup dijabetičara u Orahovici okupio je 300-tinjak sudionika, koji su uz zabavu i ugodnu šetnju jezerskom plažom, imali mogućnost i besplatnog mjerenja šećera u krvi što je im je omogućila tvrtka Roche Hrvatska i njihova zastupnica Bosiljka Musulin.

(www.icv.hr, vg; Foto: Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content