90. obljetnica rada DVD-a Turnašica

Dobrovoljno vatrogasno Društvo Turnašica ima iznimno dugu povijest. Povodom obilježavanja Dana općine Pitomača, proslavili su svoju 90. Obljetnicu postojanja. U dvodnevnoj manifestaciji, prvi dan održavao se 6. Memorijalni kup „Za Štefinu“ . NA Kupu su se članovi Društva natjecali u klasičnim kategorijama; muški i ženski A i B. Nakon odrađenih vježbi, osam najboljih ušlo je u sljedeći krug natjecanja; natjecanje za Superkup. Najbolji među tih osam bilo je DVD Cirkvena. Na drugom mjestu našli su se članovi DVD Andrilovec te na trećem mjestu DVD Deanovec. U Superkupu pobjedu su odnijeli DVD Crikvena. Poslije natjecanja uslijedio je druženje.

Drugi dan, u nedjelju 5. Lipnja 300-tinjak okupljenih krenulo je u počasni mimohod kroz Turnašicu. Poslije mimohoda održala se svečana sjednica na kojoj su nazočili mnogi zapovjednici i predsjednici Dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su se pridružili ovom slavlju. Samo neki od istaknutih gostiju bili su: saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, kao i počasni predsjednik Teodor Frick, predsjednik vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije Željko Palković i još mnogobrojni.
Povodom svečane sjednice uručene su mnoge povelje i priznanja za predani rad među kojima je zlatnu plamenicu dobio Darko Štolar, kao i Josip Tkalčec. Cijela je svečanost završila svetom misom, a potom i prigodnim druženjem.

(www.icv.hr, vk, Foto: V. Kovač)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content