FOTO: Hodnja „Nevine žrtve“ Četekovac – Slatinski Drenovac

Želeći odati poštovanje kao i spomen na žrtve Četekovca, Čojluga i Balinaca ali i žrtve koje su stradale u Slatinskom Drenovcu te trojici svećenika iz Voćina, Orahovice i Slatine, članovi HVIDR-a Virovitičko-podravske županije su hodali od Četekovca do Slatinskog Drenovca dana 5. lipnja 2016. godine.

Lijepo vrijeme pogodovalo je sudjelovanju brojnih članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i njihovih članova obitelji posebno djece branitelja. Odavanjem počasti pred spomen obilježjem u Četekovcu započela je hodnja do Slatinskog Drenovca kao dio projekta „Nevine žrtve“ a sve sa ciljem da se još jednom upozori javnost da za zločin koji je počinjen u Četekovcu, Čojlugu i Balincima kao i Slatinskom Drenovcu još nitko nije odgovarao.

Hodnja je provedena uz podršku Ministarstva branitelja, Virovitičko-podravske županije, Općine Čačinci, g. Josipa Prelec i HVIDR-a Slatina. U hodnji su sudjelovati članova Udruga HVIDR-a Slatina, Orahovica, Virovitica, branitelji iz Voćina i Nove Bukovice, članovi Udruge Specijalne policije „Barun“ iz Krapine. Tijekom hodnje navedenu dionicu su istrčali i maratonci „Glasnici istine“ iz Slatine predvođeni predsjednikom Pavom Tutenov. (ŽU Hvidra)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content