Biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” prošla kroz Viroviticu

Biciklistička karavana “Put prijateljstva biciklista Vukovar – Ljubljana”, koju organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji, u četvrtak se zadržala i u Virovitici. Ispred Gradskog sata u ime Grada Virovitice s okrjepom ih je dočekao pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica i Gradska Glazba grada Virovitice.

IMG_7946 (Custom)

Tom prilikom predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petar Antunović i idejni pokretač Puta prijateljstva Milan Pavelić, uručili su Alenu Bjelici Povelju za očuvanje ove tradicije koju su potpisali svi gradovi u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj kroz koje prolazi biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“.

IMG_7960 (Custom)
Put prijateljstva održava se u znak odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima, posebice braniteljima Vukovara, kao i prijateljstva dviju država. Put prijateljstva prvi put je održan 2003. godine. Biciklistička karavana Vukovar – Ljubljana vozi se u tri etape. Prva etapa je od Vukovara do Virovitice, druga se vozi od Virovitice do Čateža, a treća od Čateža do Ljubljane. (www.icv.hr, vle; Fotografije: Vedran Lesić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content