Fotogalerija: Povodom Vidova održana svečana sjednica Općinskog vijeća Pitomače

U prostorima Osnovne škole Petar Preradović u Pitomači, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Pitomače. Svečanosti su između ostalih nazočili: saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, zamjenik župana Zdravko Dijaković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, brojni načelnici s područja Virovitičko-podravske županije predvođeni predsjednikom Udruge općina RH i načelnikom Općine Lukač Đurom Bukvićem, predsjednik HOK-a Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić… Sve njih u uvodu su pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Damir Begović i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić koji je podcrtao najznačajnije projekte i one koji slijede u budućnosti na području cijele općine Pitomača. Bili su tu i predstavnici prijateljskih općina, Polača i Bilje, načelnik Polače Viktor Prtenjača i Općine Bilje Željko Cickaj, kao i Mark Gervary predsjednik Poduzetničkog centra županije Baranya, predsjednik Udruženja obrtnika Pitomače Mladen Balić…

Obraćajući se nazočnima u Pitomači, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, je istaknula kako su sve županijske institucije kao i Upravni odjeli, partneri Općini Pitomača u mnogobrojnim projektima, a sve s ciljem dobrobiti za sve stanovnike cijele općine Pitomača.
–Upravo Općina Pitomača je naš važan partner, a suradnja Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača nikada nije bila upitna niti će biti. Načelnik Željko Grgačić je nabrojao brojne projekte koji su ostvareni i koji će biti odrađeni. Svega toga ne bi bilo bez skladne suradnje Virovitičko-podravske županije, svih njezinih tijela i svih općina i gradova naše županije, u ovom slučaju Pitomače.

Saborski zastupnik Josip Đakić, obraćajući se nazočnima u prostorima Osnovne škole Petar Preradović, između ostalog je okupljenima rekao. – Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas povodom Vidova. Lijepo vas je vidjeti na jednom mjestu, mnogobrojne poduzetnike, obrtnike, sve vas koji stvarate uvjete i puteve za bolju budućnost cijele općine Pitomača. Donekle možemo biti zadovoljni s učinjenim, no želja nam je u budućnosti imati još bolju Pitomaču, još veći i kvalitetniji napredak svih segmenata gospodarstva i poduzetništva kako bi se dodatno unaprijedila ova sredina. Želja nam je i da sve veći broj mladih završava fakultete, kako u Zagrebu i Osijeku, tako i u Virovitici. Želimo u budućnosti da se povlači više EU sredstava, kako bi naši poduzetnici i obrtnici bili konkurentniji na zahtjevnom tržištu, a sve s ciljem boljeg, kvalitetnijeg i sretnijeg života svih stanovnika Pitomače u budućnosti – zaključio je Josip Đakić.

(www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content