Od jeseni u Bušetini će biti jedna od najmodernijih škola u ovom dijelu Hrvatske

Početkom rujna prošle godine započela je izgradnja Područne škole Bušetina. Ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavila je s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

Nova škola gradi se na mjestu stare, radovi napreduju prema planu, uređuje se okoliš, postavljena je stolarije, već su jasne konture kako će u budućnosti izgledati, zasigurno jedna od najljepših ali i najmodernijih škola u ovom dijelu Hrvatske. Nova školska zgrada će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej. Povijest školstva u Bušetini je duga i kazuje da je ovdje postojala škola prije 122 godine.

Podsjetimo, radove na ovoj školi su otvorili, tadašnji virovitičko-podravski župana, danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, ravnateljica matične škole, OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovic, Marijana Novak Stanić. Škola se gradi sredstvima Virovitičko-podravske županije kao i Općine Špišić Bukovica.

U posljednjih pet godina na području županije u školstvo je uloženo oko 150 milijuna kuna. Podsjetimo, izgrađeno je 27 područnih škola, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te studentski restoran.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG_7464 IMG_7478 IMG_7488

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content