Manifestacijom “I kaj i ća i što” završeno Vidovo 2016.

Na Trgu kralja Tomislava u Pitomači održala se posljednja velika manifestacija povodom Vidova, „I kaj i ća i što“. U sklopu manifestacije, 6 Kulturno umjetničkih društava pokazalo je kako se nekad plesalo i pjevalo, a paralelno s tim, 15 ekipa kuhalo je gorični paprikaš te se natjecalo čiji je najbolji. Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače u suradnji s turističkom zajednicom Općine Pitomača organizirala je 5. kup ugostitelja “Aršanjski trs”, na kojem su se 16 ekipa okušale u slaganju vinskog paprikaša. Svi paprikaši su bili podjednake kvalitete, no stručna komisija u sastavu: Darko Baričević, Darko Mihoković i Ivona Pankasz, ocijenila je da je najbolji paprikaš ove godine pripremila ekipa Srednje škole Stjepana Sulimanca  iz Pitomače, 2. mjesto osvojila je ekipa “Blue Caffe”, a treće mjesto ekipa “Komunalno” iz Pitomače. Pobjedničku ekipu predstavljali su učenici: Paula Marović, Valentino Špiranec i njihov mentor Davor Skender te su dobili prigodne nagrade.

Posebna priznanja djelila su se i najboljim okućnicama u općini, najuređenijim mjestima te priznanja i pohvale za izniman trud za uređenje.

Nakon toga, uslijedio je program na kojem su Podravski mužikaši predstavljali podravsko narječje „Kaj“, klapa Larus predstavljala je „Ća“ i tamburaški sastav Garavuše predstavljale su „Što“. Uz glazbenu ponudu, tu je bila i etno ponuda, pa su okupljeni mogli i probati hranu posebno pripremljenu za određeni kraj. Kao glazbeno iznenađenje, Klapi Larus pridružila se Doris Pinčić Rogoznica, glumica iz serije „Larin izbor“. Cijela manifestacija potrajala je drugo u noć.

(www.icv.hr, vk, Foto: vk)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content