Posljednji događaj u seriji kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“

U ponedjeljak, 13. lipnja 2016., Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) s partnerom Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT) organizirao je četrnaesti događaj u sklopu serije kampanja za projekt „Promocija poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru“. Ovim događajem završena je serija kampanja koje su održane u Novoj Gradiški, Jastrebarskom, Pazinu, Delnicama, Karlovcu, Bjelovaru, Gospiću, Vinkovcima, Varaždinu, Koprivnici, Čakovcu, Sisku, Krapini i Virovitici.

Zadnji događaj u Virovitici je održan u prostorijama Uprave šuma, u kojem je tridesetak sudionika imalo priliku čuti tri predavanja s temama „Nove prilike šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora kroz potpore iz EU fondova“ (održala dipl. inž. Karolina Horvatinčić, MBA); „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru“ (održala Iva Ištok, mag. inž) te „Važnost cjeloživotnog učenja“ (održala dipl. inž. Silvija Zec). Nakon predavanja, sudionici su sudjelovali u radionici za izradu projekta tijekom koje su oblikovali, razradili te prezentirali inovativne projektne ideje iz područja šumarstva i drvne tehnologije.
Ovaj projekt je usmjeren na licencirane izvođače radova u šumarstvu, drvoprerađivače, privatne šumo-posjednike, žene poduzetnice, učenike šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposlene šumarske i drvne inženjere.

Osim serije kampanja, projekt obuhvaća i natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“, te se bavi položajem žena u šumarskom i drvnom sektoru. Okrugli stol za poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru održat će se u četvrtak, 16. lipnja 2016. u prostorijama IRMO-a.
Projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 295.220,84 kuna, provodi IRMO u partnerstvu s HKIŠDT. Projekt je započeo u srpnju 2015. i traje do srpnja 2016.

(www.icv.hr, UŠP Virovitica)