Potpisivanje Ugovora o opremanju laboratorija Panonskog drvnog centra kompetencija u ponedjeljak, 20. lipnja

U ponedjeljak 20. lipnja, s početkom od 10 sati, u Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održat će se potpisivanje Ugovora o opremanju laboratorija Panonskog drvnog centra kompetencija – Jedinica za sintezu, karakterizaciju i određivanje toksičnosti nanočestica u premazima.

Zajednica ponuditelja navedene opreme su: INEL – medicinska tehnika d.o.o., Zagreb, KONCUL d.o.o., Zagreb, Anton Paar GmbH, Graz, Austrija. Vrijednost ugovora iznosi 1.989.597,23 kuna.

Ugovor će u ime Virovitičko-podravske županije potpisati obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, a svečanosti potpisivanja će, između ostalih, nazočiti ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić kao i Rozelindra Čož Rakovac, znanstvena savjetnica navedenog Instituta.

Navedenom opremom, partner na projektu, Institut Ruđer Bošković, dodatno će opremiti svoje postojeće laboratorije, a oprema će omogućiti znanstveno – istraživanje u području razvoja nanotehnologija, posebno vezanih za primjene u razvoju novih premaza, zaštitnih slojeva, lakova, ljepila, otapala, određivanje mutagenog potencijala postojećih i novosintetiziranih preparata koji se koriste u drvno-prerađivačkoj industriji, razvijanje i primjena novih kemijskih preparata u drvno-prerađivačkoj industriji podrazumijeva i njihovo ispitivanje na štetnost obzirom na žive organizme i utjecaj na okoliš.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content