“On this Day” na web stranici SŠ Marka Marulića Slatina

Korisnici školske stranice Srednje škole Marka Marulića Slatina primijetili su da se već gotovo godinu dana na desnoj margini svakodnevno izmjenjuju događaji iz bliže ili dalje prošlosti koji su obilježili pojedini datum pod nazivom On this Day. Djelo je to troje marljivih učenika 2. a razreda gimnazije, Mateje i Mateja Peršića te Sunčice Lovrić.

Zadatak im zaista nije lagan, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je Internet preplavljen ogromnom količinom podataka koje treba pažljivo proučiti te izabrati one koji bi mogli biti zanimljivi prosječnom korisniku neke školske web stranice. Uz same podatke o određenom događaju, učenici odabiru odgovarajuću fotografiju, a ponekad i neki link, naročito ako se radi o glazbenoj vijesti. Za svaki dan odabiru dva do tri događaja, a da bi rubrika bila još posebnija, sve je pisano engleskim jezikom.

Mateja, Matej i Sunčica marljivo će raditi i cijelo ljeto kako bi se svaki dan u godini obilježio prisjećanjem na neke manje ili više važne događaje iz prošlosti. Da bi barem u određenoj mjeri nagradila njihov trud, njihova mentorica, profesorica Sanja Špoljarić, uručila im je simbolične nagrade te im se zahvalila na njihovu marljivu radu.

(www.ss-mmarulica-slatina.skole.hr)

ssmmonthisday (1)