Tomislav Tolušić: Ako me predlože za mandatara, zahvalit ću se i prihvatit ću poziv

Na Novoj TV, gostovao je bivši virovitičko-podravski župan, danas ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić. U razgovoru za Novu TV je rekao.

HDZ se hvali kako ima 76 ruku potrebnih za formiranje nove većine u Saboru, tko vam je sve obećao glas?

– Radimo na tome da presložimo broj glasova u Saboru i formiramo novu Vladu desnog centra koju će, vjerujem, podržati svi osim SDP-a. SDP nas definitivno ne podržava, kao ni HNS, a predstavnici nacionalnih manjina su bili dio ove koalicije te vjerujem da će tako biti i u buduće. Također, HDSSB je dobrodošao u ovu priču, osobito radi razvoja Slavonije.

Kako komentirate današnje izjave čelnika Mosta, Bože Petrova?

– Mogu samo reći da HDZ nije trgovačka stranka, da je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko dva puta odstupio. Prvi puta kada nije postao premijer, a drugi put jučer kada je rekao da ne želi biti u Vladi u kojoj se svađaju. Danas se pokazalo tko su zapravo trgovci.

Tko će biti novi mandatar?

– Spominje se puno imena. Meni je drago i čast da se moje ime spominje u tom kontekstu, no mogu samo reći da bio to Oleg Butković, Zdravko Marić, ja ili netko drugi, svi će dobro raditi svoj posao. No o tome će odlučivati Predsjedništvo HDZ-a i ono će donijeti odluku o novom mandataru.

Ako vas pozove predsjednik HDZ-a i kaže da ste upravo vi novi premijer, kako ćete reagirati?

– Ja ću mu se zahvaliti i prihvatiti.

Svi govore kako eksperiment nije uspio, Domoljubna koalicija je sastavljala Vladu.

– Nova će Vlada biti sastavljena od ljudi koji žele voditi Hrvatsku. U ovih 5 mjeseci moglo se napraviti puno više. Svi koji to žele su dobro došli.

Hoće li u novoj vladi biti mjesta za ministre poput Hasanbegovića?

– O tome nismo pričali u stranci, no tko zna, možda ni za mene neće biti mjesta. Cilj je složiti novu vladu desnog centra.

Kako komentirate istraživanja koja govore da sve više građana želi da se održe novi izbori?

– HDZ se toga ne boji, ovom se prilikom ispričavam građanima Republike Hrvatske na ovoj ružnoj priči u kojoj smo se našli.

Premijer Orešković najavio je obraćanje, što očekujete?

– Apsolutno ništa ne očekujem. Što god kaže ja o gospodinu Oreškoviću mogu reći sve najbolje, a što se tiče obnašanja funkcije premijera, smatram da ovaj eksperiment nije uspio. (www.dnevnik.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content