Virovitičanin Zoran Veles nastupit će petu godinu zaredom na INmusic festivalu

Popularni INmusic festival održat će se i ove godine, po 11. puta, od 20. do 22. lipnja u Zagrebu. Riječ je o najvećem festivalu u Hrvatskoj koji je u posljednjih nekoliko godina prerastao u jednu od najznačajnijih glazbenih manifestacija u široj regiji. Naš Virovitičanin, Zoran Veles, redoviti je sudionik INmusica i tamo svake godine nastupa kao “kućni” DJ koji svojim odabirom glazbe zabavlja posjetitelje do jutarnjih sati. Tako će biti i ove godine.

– Ovo sada je peta godina zaredom kako nastupam na INmusicu i to je jedan od onih glazbenih događaja kojima se najviše veselim. Odabir bendova je fantastičan i na “zagrebačko more”, odnosno Jarun, uvijek stižu trenutno najaktualnija imena svjetske scene, koja, za usporedbu, samo nekoliko dana kasnije sviraju i na najvećem engleskom Glastonbury festivalu. Ove godine na INmusicu imat ćemo priliku po prvi puta u Hrvatskoj vidjeti vrlo tražene Florence & The Machine, kao i legendarnu britansku kantautoricu PJ Harvey. Uz ova dva imena, u tri dana festivala posjetitelje očekuje više od 70 atraktivnih svirki, kako stranih tako i domaćih izvođača. Naravno, tu su i moji nastupi na koje sam vrlo ponosan. Kada u ponoć završi svirka na glavnoj pozornici, onda se zabava seli na tzv. Night Stage. Nekoliko tisuća mladih iz Hrvatske, ali i brojni gosti iz drugih zemalja, tamo do jutra plešu uz moj odabir pjesama. Glazbeni program koji pripremam za INmusic ujedno je najbliži mom osobnom ukusu, a to je “indie” glazba koja danas postaje najzanimljivijom granom pop produkcije. Da je tome tako vidi se i iz činjenice kako publika INmusica svake godine sve bolje poznaje novu mjuzu, odnosno sve više prati “indie” glazbene trendove.

Ove godine, Zoran Veles će na INmusic festivalu nastupiti dvaput.

– Prvu večer ću “svirati” u tandemu s Ilkom Čulićem, a dio našeg DJ programa bit će tematski posvećen nedavno preminulim velikanima Davidu Bowieju i Princeu. Drugu večer Ilko solo drži afterparty, a treću večer ja zatvaram ovogodišnji INmusic posebno pripremljenim programom koji će, nadam se, publiku ostaviti zagrijanu do sljedeće godine” – rekao nam je Zoran Veles.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content