U Virovitici u četvrtak, 16. lipnja, 3. regionalni projekt njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Nakon što je gradonačelnik Ivica Kirin u travnju posjetio njemačku gospodarsku komoru – DIHK gdje ga je primio i s njim održao radni sastanak Tobiasom Baumannom voditelj Odjela za istočnu i jugoistočnu Europu te Srednju Aziju, Sektor Međunarodna tržišta dogovoreno je da se u Virovitici 16. lipnja održi 3. regionalni projekt njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore. Radi se o zajedničkoj organizaciji njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i HGK Županijske komore Virovitica. U njemačku gospodarsku komoru učlanjeno je čak 3.8 milijuna tvrtki od čega 270.000 u Berlinu te ima ispostave u 40 država, a jedna od njih je i Republika Hrvatska. Tom prigodom gradonačelnik Ivica Kirin predstavio je virovitičke poduzetničke zone odnosno Viroviticu ne samo kao lokalnu destinaciju već kao nacionalnu i regionalnu destinaciju i poveznicu zapadne i jugoistočne Europe. Nazočio je i sastanku i prezentaciji Agencije za investicije i konkurentnost Vlade Republike Hrvatske koju je održao ravnatelj Damir Novinić.

Treći regionalni projekt njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore – gospodarski susret u Virovitici održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Virovitice. Uvodno će se sudionicima Gospodarskog susreta uz domaćine gradonačelnika Ivice Kirina i predsjednika HGK – ŽK Virovitica Ivana Slamića obratiti i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i stalni zamjenik veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj Andreas Kraus.

Sudionicima će biti predstavljeni relevantni pokazatelji o gospodarstvu grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a govorit će se i o Njemačko-hrvatskoj komori kao partneru u jačanju konkurentnosti te će se održati i panel rasprava na kojoj će biti prezentirana iskustva i investicijski potencijali Virovitičko-podravske županije.

Po završetku panel rasprave predviđen je obilazak Crkve svetog Roka i Samostanskog muzeja, Poduzetničkih zona grada Virovitice te tvrtke TVIN d.o.o.

(icv.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content