VPŽ organizira tečaj o palijativnoj skrbi pod nazivom „Palijativna skrb u praksi“

Zbog sve izraženije tendencije razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija, u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom i Hrvatskim društvom za palijativnu medicinu, organizira tečaj o palijativnoj skrbi pod nazivom „Palijativna skrb u praksi“ koji će se održati 9. lipnja 2016. godine u Društvenom domu Opće bolnice Virovitica s početkom od 9 sati. Cilj tečaja je prikazati razvoj palijativne skrbi u Hrvatskoj, primjere dobre prakse, osnovne pojmove o palijativnoj skrbi i medicini, dosadašnje uspjehe kao i probleme na koje se svakodnevno nailazi.

Organizatori ovog događaja, uz Virovitičko-podravsku županiju su: Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za palijativnu medicinu. Suorganizatori su: Opća bolnica Virovitica, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, Hrvatska liječnička komora podružnica Virovitica, Hrvatska komora medicinskih sestara VPŽ.

S obzirom da organizacija palijativne skrbi podrazumijeva i uključuje djelovanje svih sektora koji mogu doprinijeti boljoj skrbi za korisnike usluga palijativne skrbi (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici, civilno društvo, religijske zajednice i sl.), pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na tečaj te svojim sudjelovanjem doprinesu uspostavi i razvoju palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji. Za sve eventualne nejasnoće ili dodatne informacije možete se obratiti Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografija: www.hsuzagreb.hr)

Palijativna skrb u praksi Virovitica2016

Program VT V1

VT V1 str2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content