Zahvala GDCK Virovitica povodom Svjetskog dana darivatelja krvi

U svibnju 2005.g. na skupštini Svjetske zdravstvene organizacije prihvaćena je rezolucija kojom je 14.lipnja proglašen Svjetskim danom darivatelja krvi u čast nobelovca dr. Karla Landsteinara,koji je razvio sustav određivanja krvnih grupa.

Svjetski dan darivatelja krvi, 14.lipnja obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dobrovoljnog,neplaćenog i redovitog davanja krvi.Taj dan ujedno je prigoda za zahvalu i odavanje počasti svim darivateljima krvi koji diljem svijeta spašavaju ljudske živote.Pod okriljem Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) globalna kampanja Svjetskog dana darivatelja krvi održava se ove godine pod sloganom „Krv nas sve povezuje“.

Hrvatski Crveni križ svim darivateljima krvi upućuje iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi 14. lipnja i zahvaljuje na darovanoj krvi,čime su pomogli u liječenju i spašavanju ljudskih života.

U prošloj godini, na području Virovitice s progradskim naseljima, prikupljeno je 1555 doza. Usporedno, u Republici Hrvatskoj prikupljeno je 154.184 doze.

(Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content