OPG Davora Špoljara iz Terezinog Polja kandidat je za za titulu Zlata vrijedan – najboljeg OPG-a u RH

Treću godinu za redom Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, uz podršku Hrvatske radio televizije i Hrvatske zajednice županija provodi projekt „Zlata vrijedan“ – izbor najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Hrvatskoj. Počevši od 11. srpnja, Večernji list će tijekom mjesec dana objaviti 24 priče. Iz svake županije i Grada Zagreba bit će predstavljen jedan OPG, a u kategoriji Mlada nada predstavit će se tri mlada poljoprivrednika.

Nakon 11. kolovoza bit će otvorena mogućnost glasanja čitatelja za najbolji OPG, a pored navedenog, HRT će u emisiji Dobro jutro Hrvatska svaki radni dan objavljivati priloge o finalistima izbora. Prvoplasiranom će pripasti 30.000 kuna, druga nagrada je 20.000 kuna, a treća 10.000 kuna, koliko će dobiti i najbolja mlada nada (do 40 godina, koji nije nositelj OPG-a dulje od pet godina). Završna svečanost izbora održat će se 2. rujna 2016. na Ergeli Đakovo.

Iz Virovitičko-podravske županije kandidat za ovu titulu je OPG Davora Špoljara koji se bavi proizvodnjom bučinog ulja i svega onoga što proizlazi iz toga. Osim što proizvode vrhunsko bučino ulje, s njima možete dogovoriti i buduću suradnju sadnje bundeva golica i postati njihov kooperant. OPG Davor Špoljar dolazi iz Terezinog Polja. Inače, proizvode i jednu zanimljivu deliciju – čokoladu sa sjemenkama…

(www.vecernji.hr, www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content